Ontmasker jezelf!

ONTMASKER JEZELF
Wat jouw karakter onthult over je kwaliteiten én blokkades

Zaterdag 30 maart 2019, 10-18 uur
In de Villa – Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum

Go with the flow… het klinkt zo heerlijk. Maar wat als je die flow niet (meer) voelt in jouw leven?

  • Lukt het je maar niet om je dromen waar te maken?
  • Vind je het lastig om aan te geven waar jij behoefte aan hebt?
  • Heb je moeite om je eigen weg te gaan en te kiezen voor wat jij wilt?
  • Zou je wat lichter in het leven willen staan?
  • Vind je het spannend om je kwetsbaar op te stellen?
  • Zou je wat minder perfectionistisch willen zijn?

In deze workshop krijg je inzichten en handvatten om het anders te gaan doen!

Ieder mens ontwikkelt zijn eigen manieren om met de uitdagingen van het leven om te gaan. We zetten als het ware een masker op. Dat masker heeft kwaliteiten in zich, maar het kan je levensenergie ook beperken. In deze workshop neem je een kijkje achter je masker. Midden in de natuur ontdek je door middel van creatieve opdrachten en beweging wat jouw karakter je kan vertellen over wat je blokkeert en hoe je je levensenergie weer kunt laten stromen.

Waarom jezelf ontmaskeren?
Maskers. We dragen ze allemaal, of we ons daarvan bewust zijn of niet. Logisch, want in onze jeugd hadden ze een belangrijke functie: het was een manier om je als kind staande te houden, te overleven als het leven even lastig was. Misschien gingen je ouders scheiden, werd je als kind gepest, was je vaak ziek, konden je ouders er om wat voor reden dan ook een tijdje niet voor je zijn, kon je moeilijk meekomen op school of werd je niet vrijgelaten in de keuzes die je maakte. Waar je als kind dan ook mee moest dealen, je zocht een manier om dat te doen. Al die verschillende manieren kunnen we samenvatten in een zestal ‘maskers’, ook wel ‘karakterstructuren’ genoemd.

In onze training staan we stil bij de kwaliteiten van jouw masker(s) én de keerzijde van die kwaliteiten. Want hoewel jouw masker(s) zeker ook je kwaliteiten laten zien – denk aan: creativiteit, zorgzaamheid, leiderschap, sociaal dier, humor, nauwkeurigheid – zijn de keerzijdes van die kwaliteiten in ons volwassen leven niet altijd even effectief meer. Sterker nog: soms gaan ze tegen je werken. Zo kan creativiteit makkelijk omslaan in chaos, kan zorgzaamheid bemoeizucht worden, leiderschap een machtsspel, een sociaal dier een aanhankelijke partner, humor kan cynisme worden en nauwkeurigheid kan omslaan in perfectionisme.

Door masker(s) te gaan herkennen, krijg je inzicht in gedragspatronen, zowel die van jezelf als die van anderen. Je gaat bijvoorbeeld zien waarom jij, maar ook die collega of je partner in spannende of stressvolle situaties op een bepaalde manier reageert.

Je bewust worden van jouw maskers geeft je de vrijheid om andere keuzes te maken. Je zult merken dat je niet hoeft te reageren vanuit die oude gewoonte, maar dat je de keuze hebt om het anders te doen. En juist dat maakt dat je weer flow in je leven kunt ervaren.

Hoe gaan we te werk?
Door letterlijk en figuurlijk in actie te komen! Leuke, creatieve oefeningen (o.a. tekenen, fotografie en lichaamsbeweging) geven je inzicht en laten je ervaren hoe je de dingen waar je tegenaan loopt in jouw leven kunt veranderen. De prachtige locatie op Buitenplaats De Hoorneboeg , midden op de Hoorneboegse Heide in Hilversum, gaat je daar zeker bij helpen.

Over ons:
Annemieke
Merel

Praktische informatie: