Beeldende Educatie

 

Ieder kind is een kunstenaar.
De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.

Pablo Picasso

 

De mens is van nature een scheppend wezen. Iets maken of tot stand brengen geeft plezier en energie. Maar in de loop van je leven ben je het contact met die creatieve kant vaak, voor een deel, kwijtgeraakt. Je kunt zelfs gaan denken dat je helemaal niet creatief of kunstzinnig bent. Of dat wat je maakt altijd mooi moet zijn. Niets is minder waar! En dat kun je ont-dekken door beeldend werken.

In de lessen die ik in mijn atelier of op locatie geef werk je met verschillende materialen en technieken: grafiet, houtskool, kleurpotlood, krijt, ecoline, inkt, acrylverf, collage, klei of restmaterialen. De lessen zijn zo opgebouwd dat je al doende van alles leert. Over kleur, vorm, compositie, een kunstenaar, een stijlperiode, waarnemend tekenen, portret, landschap, structuur en ritme. Inspiratie voor lessen komt overal vandaan: Een foto uit de krant, tekst en letters, de eigenschappen van een materiaal, de mens, de natuur, een gevoel, muziek, beweging. De mogelijkheden zijn oneindig!

Het gaat erom weer te leren spelen, experimenteren, durven, waarnemen, verwonderen, kiezen. Als je het resultaat durft los te laten zul je verbaasd zijn over wat je blijkt te kunnen! De lessen zijn dan ook zo opgebouwd dat er verrassende wendingen in zitten waardoor je met een nieuwe blik gaat kijken. Ook voor gevorderden is er voldoende uitdaging. Dat je door het beeldend werken tevens iets over jezelf leert geeft verdieping en meerwaarde aan de les.

 

IMG_9669  IMG_1885.JPG  foto

Werk van cursisten