Werkwijze


Annemieke komt rustig en belangstellend over. Ze kan goed luisteren en velt geen oordeel. Mijn ervaring is dat Annemieke me met zachte doch stevige hand door  het doolhof van gevoelens en emoties leidt zodat we al snel bij de kern van de vraag of het probleem komen. Fascinerend hoe het verbeelden van een vraag werkt! Vervolgens reikt ze mij handvatten om verder mee te kunnen. Als ik weer iets tegenkom waar ik niet goed raad mee weet, zal ik graag weer naar haar toe gaan. (Josephine)

 

Mijn uitgangspunt is dat ieder mens in essentie heel en volledig is. Alleen zijn we dat ‘vergeten’. Er is van alles gebeurd in ons leven, we zijn gekwetst geraakt, waardoor we een schil van aannames en ideeën over onszelf en de wereld om ons heen hebben opgebouwd, als manier om te overleven. We zijn gaan denken dat die schil is wie we zijn; zo zien we onszelf en zo ziet de ander ons. Maar we hebben onszelf daardoor beperkt in onze mogelijkheden, we lijden eraan en we leven eigenlijk maar half. Soms wordt dat lijden zo groot dat het nodig is om hulp te zoeken.

Het therapieproces, waarin beeldend werken en ACT gecombineerd worden, helpt je om die schil te gaan herkennen, te ontspannen en op te lossen, omdat hij niet meer nodig is. Dit vraagt moed, vertrouwen en groot mededogen naar jezelf. Het betekent niet dat pijn en lijden anders of weg moeten. Het betekent wel dat je je eigen innerlijke kracht en mogelijkheden beter leert kennen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes, je komt steviger en vitaler in het leven te staan. Je leeft vollediger, naar je essentie.

Iedereen met grote of kleinere levensvragen is welkom. We werken in sessies van één tot maximaal anderhalf uur. Wat ik je te bieden heb is een combinatie van empathie en liefdevolle confrontatie, sensitiviteit en helder inzicht, ruimte geven en activeren, spiegelen en samenvatten, een stevige houding en zuivere, open communicatie; in verbinding en in een veilige omgeving. Je zult er al snel achter komen dat de antwoorden op je vragen in jezelf liggen.