Over mij

Mijn naam is Annemieke Varkevisser (1964). Ik kom uit een kunstzinnige familie, van jongs af aan heb ik graag getekend. De keuze voor een creatieve of artistieke opleiding lag daarmee voor de hand. Omdat ik ook graag met mijn hersens werk, werd dat een studie Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Hoewel creativiteit een belangrijke factor was heb ik daar, en later in mijn werk, ook vooral mijn analytische kant verder ontwikkeld.

Dat ging gelijk op met een groeiende interesse voor psychologische en spirituele onderwerpen. Hoe komt het dat ik ben, wie ik denk te zijn? Wat is het verhaal van de ander? Wat is mijn plek in de wereld, mijn bestemming? En wat is de zin van dit alles? Ik volgde Reiki-cursussen, deed mee aan systemische opstellingen, las veel en kwam er achter dat ik een helder inzicht heb in menselijke problematiek en onze plek in het grote geheel. In 2010 begon ik aan de doorgaande Boeddha Mind Training bij Alexander Zöllner (Art of Life).

Ook kunstzinnig ontwikkelde ik mij verder door schilderlessen te volgen bij Susan Richter. Ik kreeg de kans twee sociale kunstprojecten in de wijk te begeleiden. Het verlangen groeide kunstzinnigheid en zingeving met elkaar te verbinden. In 2011 viel alles op zijn plek toen ik aan de opleiding bij Vrije Academie ’t Pad begon. Hier leerde ik eindelijk hoofd, hart en handen te verbinden en heb ik ook ontdekt hoe ik anderen daarin kan begeleiden en inspireren. Inmiddels als docent bij deze zelfde opleiding en als docent/trainer en therapeut via mijn eigen bedrijf.

De kracht van beeldend werken heeft mij persoonlijk geraakt en veel betekend in mijn eigen ontwikkeling. En daar wil ik je graag in laten delen: het plezier in je eigen scheppende vermogens (her)ontdekken, op een andere manier naar jezelf leren kijken, groeien in bewustzijn en kiezen voor wat voor jou van waarde is. Dat levert levensvreugde op! En op hun beurt delen de mensen in jouw omgeving daar weer in mee.